Pentru a obtine cea mai buna sansa de reusita ascensiunii, organizatorul poate ajusta programul intregii deplasari, astfel incat sa-l adapteze celei mai recente prognoze de vreme obtinute la momentul sosirii in zona. De asemenea, va avea ca prioritate intregai echipa, fiind o organizare de grup, si nu o ghidare personala.
Scopul principal al ascensiunii este atingerea varfului. Deoarece este o activitate care depinde de o serie de factori – conditii de vreme, performanta individuala si aspecte legate de apartenenta la echipa, atingerea obiectivului nu este o garantie.
Fiecare participant trebuie sa respecte deciziile organizatorului referitoare la ruta, orar, siguranta si buna functionare a echipei, pe toata perioada parcursului montan, adaptarea si sincronizarea la grup fiind esentiale pentru a avea o ascensiune de succes.
M-tii Fagaras fac parte din lantul Carpatilor Meridionali. Ei cuprind intregul complex muntos dintre Dambovita (est) si Olt (vest).
Sunt delimitati spre vest de defileul Oltului, iar la est de Curmatura Foii ii desparte de Piatra Craiului; spre nord sesul depresiunii Fagarasului iar spre sud depresiunile subcarpatice ii delimiteaza de subcarpatii sudici.
Se disting doua siruri de munti, unul nordic si altul sudic. Intre cele doua siruri se afla culoarul Lovistei, cunoscut la vest sub numele de Tara Lovistei. Sirul nordic apare sub forma unei creste neintrerupte pe directia est-vest. Cel sudic, fragmentat de ape, are ca principali componenti M-tii Iezer-Papusa, Ghitu, Muntisoru-Fruntii si Cozia.
Masivul Cozia se incadreaza in muntii cu altitudine mijlocie din tara noastra, inaltimile de peste 1000 m ocupand doar circa 20% din suprafata sa. Altitudinile cele mai mari se gasesc in partea centrala, acolo unde cele doua culmi principale se unesc, perpendicular, in Vf. Cozia(Ciuha Mare) 1668 m,
Ziua 1
Ziua 2
Ziua 3