Perioada:
19- 21 mai 2023
Grup: maxim 6 participanti
Pret: 300 lei
Ce include
- Ascensiunea se face cu grup de max 6 persoane.
- Se asigura ghid montan si monitori pe grupuri pe perioada celor trei zile, pe parcursul traseului.
- Gustari si dulciuri pe parcursul traseului
- Coordonare a cazarii si transportului
Ce nu include
- Cazare. Recomandat doua nopti la Conacul Ursului sau Piscu Negru
- Transportul la si de la cazare
- Asigurarea medicala
- Costurile suplimentare ocazionate de intreruperea participarii la ascensiune
- Echipament individual
Termene de inscriere si plata
- Termenul de inscriere este Luni, 1 mai 2023
- Plata se face integral la semnarea contractului si este garantia participarii la ascensiune, pentru ambele parti contractante si nu poate depasi data limita de inscriere. Plata programului se face prin virament bancar, specificandu-se numele participantului si ascensiunea in Cont lei nr.RO43 RNCB 0074 1636 7449 0001 deschis la BCR Sucursala sector 3, Bucuresti, beneficiar Popescu Ovidiu Ion PERSOANA FIZICA AUTORIZATA, avand sediul in Brasov, Str. Poiana lui Stechil nr.7, jud. Brasov, cod unic de inregistrare 41063405.
Vreau informatii
Inscriere
Important
Pentru a obtine cea mai buna sansa de reusita ascensiunii, organizatorul poate ajusta programul intregii deplasari, astfel incat sa-l adapteze celei mai recente prognoze de vreme obtinute la momentul sosirii in zona. De asemenea, va avea ca prioritate intregai echipa, fiind o organizare de grup, si nu o ghidare personala.
Scopul principal al ascensiunii este atingerea varfului. Deoarece este o activitate care depinde de o serie de factori – conditii de vreme, performanta individuala si aspecte legate de apartenenta la echipa, atingerea obiectivului nu este o garantie.
Fiecare participant trebuie sa respecte deciziile organizatorului referitoare la ruta, orar, siguranta si buna functionare a echipei, pe toata perioada parcursului montan, adaptarea si sincronizarea la grup fiind esentiale pentru a avea o ascensiune de succes.
Echipament individual
- Bocanci
- Coltari, piolet
- Casca
- Haina impermeabila
- Pantalon impermeabil
- Bluza polartec sau similar
- Rucsac de munte, cu chinga in talie si pe piept
- Recipient pentru apa (preferabil izoterm)
- Parazepezi
- Manusi impermeabile
- Ochelari de soare cu protectii laterale
- Lanterna frontala, baterii
- Bete trekking (recomandate)
Fagaras – vf. Lespezi
M-tii Fagaras fac parte din lantul Carpatilor Meridionali. Ei cuprind intregul complex muntos dintre Dambovita (est) si Olt (vest).
Sunt delimitati spre vest de defileul Oltului, iar la est de Curmatura Foii ii desparte de Piatra Craiului; spre nord sesul depresiunii Fagarasului iar spre sud depresiunile subcarpatice ii delimiteaza de subcarpatii sudici.
In cuprinsul M-tilor Fagaras se afla opt din cele 14 varfuri ale muntilor Romaniei care ating altitudinea de 2500 m.: Moldoveanu (2544 m), Negoiu (2535m), Coltul Vistei Mari (2527m), Lespezi (2517m), Vanatoarea lui Buteanu (2507m), Hartopu (2506m), Cornu Caltunului (2505m), si Dara (2500m).
Vârful Lespezi este un vârf montan din Masivul Făgăraș, considerat uneori un vârf dublu împreună cu vârful Călțun, având altitudinea de 2.517 metri. Este recunoscut prin masivitatea sa vizibilă cu precădere dinspre partea nordică.
La poalele sale se află lacul glaciar omonim „vârfului său geamăn”, Călțun, precum și refugiul montan omonim, Refugiul Călțun.
Vreau informatii
Inscriere