15 - 16 mai 2021
Circuitele Muntele Rosu - Ciucas si Muntele Rosu - Gropsoarele/Zaganu
Pentru a obtine cea mai buna sansa de reusita ascensiunii, organizatorul poate ajusta programul intregii deplasari, astfel incat sa-l adapteze celei mai recente prognoze de vreme obtinute la momentul sosirii in zona. De asemenea, va avea ca prioritate intregai echipa, fiind o organizare de grup, si nu o ghidare personala.
Scopul principal al ascensiunii este atingerea varfului. Deoarece este o activitate care depinde de o serie de factori – conditii de vreme, performanta individuala si aspecte legate de apartenenta la echipa, atingerea obiectivului nu este o garantie.
Fiecare participant trebuie sa respecte deciziile organizatorului referitoare la ruta, orar, siguranta si buna functionare a echipei, pe toata perioada parcursului montan, adaptarea si sincronizarea la grup fiind esentiale pentru a avea o ascensiune de succes.
Masivul Ciucaș face parte din grupa Carpaților de Curbură, Carpaților Orientali.
Sunt alcătuiți din două culmi principale:
– Culmea Ciucaș – Bratocea (SV-NE) care reprezintă partea de vest a masivului. Vârful Ciucaș de 1954 m. este situat in partea nordica a culmii principale si este cel mai inalt din masiv. Culmea Bratocea reprezintă componenta sudică a crestei principale, întinzându-se pe aproximativ de 5 km. Cel mai înalt punct al acesteia este Vârful Bratocea cu 1844m. Saua Tigailor uneste cele doua sectoare ale culmi princpale.
– Culmea Gropșoarele-Zăganu (NV-SE) care se întinde pe mai bine de 4 km, înălțimea maximă fiind vârful Gropșoarele de 1.883 metri.
Culmile sunt unite prin înșeuarea muntelui Chirușca.
Ziua 1
Ziua 2