19 decembrie 2020
Ascensiune de iarna
Intoarcere pe Valea Seaca
Pentru a obtine cea mai buna sansa de reusita ascensiunii, organizatorul poate ajusta programul intregii deplasari, astfel incat sa-l adapteze celei mai recente prognoze de vreme obtinute la momentul sosirii in zona. De asemenea, va avea ca prioritate intregai echipa, fiind o organizare de grup, si nu o ghidare personala.
Scopul principal al ascensiunii este atingerea varfului. Deoarece este o activitate care depinde de o serie de factori – conditii de vreme, performanta individuala si aspecte legate de apartenenta la echipa, atingerea obiectivului nu este o garantie.
Fiecare participant trebuie sa respecte deciziile organizatorului referitoare la ruta, orar, siguranta si buna functionare a echipei, pe toata perioada parcursului montan, adaptarea si sincronizarea la grup fiind esentiale pentru a avea o ascensiune de succes.
Masivul Postavarul (in germana Schuler, in maghiara Kereszteny-havas) aparține Carpaților Orientali, găsindu-se în sud-vestul acestora, in grupa Carpatilor de Curbura
Este un masiv calcaros si prezinta un abrupt sudic cu trasee de alpinism si un versant cu orientare nordica, catre Poiana Brasov, cu un important domeniu schiabil.
Cel mai inalt varf al masivului este varful Postavarului, cunoscut si ca varful Cristianul Mare, avand o altitudine de 1799m.
De pe vârf se deschide o panoramă atât spre est, spre Munții Ciucaș, Masivul Piatra Mare, Munții Baiului, cât și spre vest, spre Munții Piatra Craiului, Munții Făgăraș, Munții Perșani și Măgura Codlei, și spre sud, spre Munții Bucegi.