19 decembrie 2020
Ascensiune de iarna
Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor
Pentru a obtine cea mai buna sansa de reusita ascensiunii, organizatorul poate ajusta programul intregii deplasari, astfel incat sa-l adapteze celei mai recente prognoze de vreme obtinute la momentul sosirii in zona. De asemenea, va avea ca prioritate intregai echipa, fiind o organizare de grup, si nu o ghidare personala.
Scopul principal al ascensiunii este atingerea varfului. Deoarece este o activitate care depinde de o serie de factori – conditii de vreme, performanta individuala si aspecte legate de apartenenta la echipa, atingerea obiectivului nu este o garantie.
Fiecare participant trebuie sa respecte deciziile organizatorului referitoare la ruta, orar, siguranta si buna functionare a echipei, pe toata perioada parcursului montan, adaptarea si sincronizarea la grup fiind esentiale pentru a avea o ascensiune de succes.
Masivul Piatra Craiului este un lanț muntos calcaros care aparține Carpaților Meridionali, găsindu-se în nord-estul acestora.
Deosebita in peisajul carpatic este creasta ascutita, lungă de aproximativ 24 – 26 km, orientată de la sud-vest spre nord-est, care reprezinta o provocare mai ales in conditii de iarna.
Altitudinea maximă a Pietrei Craiului este atinsă în vârful Piscu’ Baciului (La Om) având 2237 m. Creasta prezinta numeroase varfuri peste 2000 de metri altitudine (Vf. Padina Popii(2025m), Vf. Ascuțit(2150m), Vf. Țimbalul Mare(2177m), Vârful dintre Țimbale(2170m), Vf. Sbirii(2220m), Vf. Căldării Ocolite(2202m).